Що потрібно враховувати при виборі обробної дошки, щоб вона була практичною і довговічною?

Додано: пʼятниця, 08.09.2023


Обробна дошка – недооцінений і нехтований елемент кухонного обладнання щодня. Важко уявити собі приготування їжі без обробної дошки! Правильно підібрана, якісна дошка - це не тільки зручна при нарізанні або рубанні, а й гарантія дотримання гігієни та подачі здорових страв. Ідеальна обробна дошка повинна легко митися і бути стійкою до механічних пошкоджень. Чи існує ідеал? Перевірте самостійно!

Kuchenka gazowa z drewnianymi deskami do krojenia w kuchni

Перегляньте обробні дошки в оптовому магазині Onninen

Як часто потрібно міняти обробні дошки?

Обробні дошки сприймаються як непорушні, і багато людей вважають, що їх можна використовувати роками. Це не правда. Обробна дошка має відносно короткий термін служби. Досвідчені кухарі вважають, що середню дошку можна використовувати близько року, потім її доведеться викидати і купувати нову.

Як дізнатися, що обробна дошка зношена? Це однаково стосується і дерев'яних, і пластикових дощок. Якщо на них з'явилися подряпини, видимі борозенки і поглиблення, а поверхня стала шорсткою, дошку необхідно замінити.

Дерев'яна обробна дошка Pyramis У випадку дерев’яних дощок рішенням може бути шліфування, але пам’ятайте, що деревина дуже вбирає вологу і вбирає різні мікроорганізми разом із вологою. Нова дошка захищена на цей випадок, але шліфування видаляє захисний шар.

Пластикову, скляну або кам’яну обробну дошку, безумовно, легше підтримувати в чистоті. Останні два види вважаються найбільш міцними, але вони мають і свої недоліки - подряпини і вм'ятини, що з'являються на них, можуть пошкодити ніж. Це означає, що пошкоджену плату необхідно замінити.

З якого матеріалу буде найздоровіша обробна дошка?

Фахівці рекомендують два види дощок - скляну і бамбукову. Скляні дошки не вбирають вологу та запахи, тому ідеально підходять для приготування страв із сирого м’яса чи риби. Бамбукова дошка, навпаки, є особливим видом дерев'яних обробних дощок - вона не вбирає вологу, тому немає ризику розмноження бактерій на її поверхні.

Вибір між дерев’яними та скляними дошками часто залежить не тільки від їх корисних властивостей, а й від дизайну кухні. У цьому немає нічого страшного за умови, що вибір стосується якісної продукції. Напевно, немає сенсу прихильно дивитися на пластикові обробні дошки. Вони легко дряпаються і вбирають запахи, їх єдина перевага - відносно низька ціна.

Чи варто вибирати обробну дошку із загартованого скла?

Обробна дошка із загартованого скла Загартоване скло стійке до механічних пошкоджень, таких як подряпини, тому навіть інтенсивне різання не пошкодить дошку. Є невеликий ризик пошкодити (затупити) ніж, але вихід є - якісний ніж і різання без сильного натиску. Обробні дошки із загартованого скла можна мити в посудомийній машині, що, безумовно, полегшує підтримку гігієни. Крім того, як було сказано вище, скло не вбирає запахи та воду. На ньому немає ризику появи плям або смуг.

Скляні обробні дошки гарантують гігієнічність і естетичний вигляд. Навіть після тривалого використання така дошка виглядає незаймано і може стати прикрасою кухні. Вибираючи дошку із загартованого скла, пам'ятайте, що скло є скло. Він може розбитися, якщо впустити його на підлогу. Однак такі аварії на кухні трапляються дуже рідко.

Обробні дошки в оптовому магазині Onninen

Оптовик установки Onninen пропонує тільки сертифіковані обробні дошки, якість яких значно перевищує середню продукцію подібного типу в супермаркетах. І дерев'яні дошки, такі як обробна дошка Pyramis , і обробні дошки із загартованого скла Franke від оптового продавця Onninen відповідають стандартам, підтвердженим допусками та сертифікатами.

Перегляньте обробні дошки в оптовому магазині Onninen

Deska do krojenia