Добре спроектована офісна кухня є обов'язковою умовою кожного офісу. Її наявність надзвичайно корисна з точки зору задоволення та інтеграції співробітників. Щоб вона належним чином виконувала свою функцію, потрібно докласти певних зусиль до її обладнання. Як спроектувати офісну кухню так, щоб проводити час у ній було приємно для співробітників?
Перегляньте кухонні аксесуари у оптового продавця Onninen
Проектування функціональної та зручної кухні для всіх співробітників в офісі – непросте завдання. Особливо у великих приміщеннях. У них варто розглянути можливість наявності окремої кухні на кожному поверсі.
Підтримуйте належний робочий процес на кухні офісу
Незалежно від того, чи ви проектуєте кухню для дому чи офісу, одним із найважливіших питань є дотримання так званого робочого процесу, також відомого як технологічний потік. Це основа функціональності в будь-якому приміщенні такого типу. Цей принцип передбачає, що все обладнання та стільниці повинні бути розташовані таким чином, щоб імітувати порядок приготування їжі.
Як це виглядає на практиці? Технологічний ланцюжок починається із зони зберігання продуктів, тобто холодильника та шаф для сухих продуктів. Потім ми переходимо до робочої поверхні, де розташована зона приготування їжі. У ній ми нарізаємо потрібні нам овочі та фрукти або готуємо продукти для подальшої обробки. Кухонні меблі в цій частині повинні містити всі столові прибори та інші корисні кухонні аксесуари . Потім, на стільниці, має бути різне допоміжне кухонне обладнання.
Далі йде зона приготування їжі. Вона повинна включати духовку, плиту та мікрохвильову піч. Каструлі, сковорідки та інше кухонне начиння слід розмістити в шафках цієї зони. Тарілки та миски для прийому їжі також стануть у пригоді. Останньою зоною, яку слід врахувати при створенні дизайну офісної кухні, є зона миття посуду з раковиною. При більшому бюджеті на облаштування кухонного простору можна спробувати розмістити там і посудомийну машину.
В офісах, через обмежений простір, ці кімнати також функціонують як їдальні. Щоб зберегти повну функціональність, під час проектування кухні пам’ятайте, що стіл та стільці не повинні блокувати доступ до шаф або техніки. У такому випадку вся користь від впровадження технологічної лінії під час проектування кухні буде втрачена даремно.
Для того, щоб робочий процес функціонував належним чином, потрібно подбати не лише про обладнання. Важливими є такі питання, як спосіб встановлення дверей. Найкращим вибором будуть двері, що відчиняються з обох боків. Вони дозволять легко входити та виходити з кімнати, коли хтось готує обід або другий сніданок.
Важлива також функціональність усієї кухонної техніки. Кухонні крани повинні бути рухомими, що зробить мийку більш корисною. Не можна забути встановити витяжку над плитою, яка сприятиме видаленню пари та жиру під час приготування їжі. Крім того, варто інвестувати в місткий холодильник, який вміщуватиме страви всіх співробітників.
Як правильно оформити підвісні шафи над стільницею?
Верхні кухонні шафи – це предмети меблів, які дуже допомагають у дизайні кухні. Вони дозволяють використовувати весь доступний простір у кімнаті. Включаючи підвісні шафи у дизайн кухні, потрібно пам’ятати про те, щоб залишити достатньо місця між стільницею та нижньою частиною меблів.
Якщо підвісні шафки будуть встановлені занадто низько, користуватися стільницею буде дуже незручно. Їх також не можна розміщувати занадто високо. Тоді меблі стануть непотрібними для працівників невисокого зросту, яким буде важко дотягнутися до потрібного посуду чи продукту.
Звичайно, розробляючи дизайн підвісних шаф, потрібно пам'ятати про стилістичну узгодженість кімнати. Фасади цих предметів меблів повинні відповідати шафкам, встановленим під стільницями. Таким чином, кухня буде цілісною та привабливою для ока.
Як правильно спроектувати освітлення на кухні для офісу?
Дуже важливим елементом при плануванні кухні є кухонне освітлення . Основою буде головне джерело, встановлене центрально. Воно освітлюватиме обідню зону, частково всі зони та полегшить пошук необхідних речей у шафах.
Ще одним важливим елементом є додаткове освітлення під навісними шафами. Завдяки цьому весь простір, який використовується для приготування їжі, буде добре освітлений. Це значно полегшить приготування їжі та зробить час, який співробітники проводять на кухні, приємнішим.
Гарне освітлення надзвичайно важливе для функціональності кухні. Особливо, якщо це кімната без доступу природного світла. У такій ситуації весь кухонний простір має бути рівномірно освітлений, щоб забезпечити комфортне користування стільницями, плитою, духовкою, холодильником та іншим обладнанням.
Правильна висота кухонних шаф та офісних стільниць
Регулювання висоти стільниці має вирішальне значення для функціональності приміщення. Працівники оцінять, що їм не доведеться надмірно нахилятися під час приготування їжі. Саме тому на кухнях слід встановлювати трохи вищі стільниці, які є більш універсальними. Люди нижчого зросту все одно зможуть зручно ними користуватися, а вищі працівники збережуть свої спини.
У випадку з кухонними стільницями важлива не лише їх висота, але й матеріал, з якого вони виготовлені. Деревина є поширеним вибором. Стільниці з неї досить прості у догляді, але це стосується домашнього використання. В офісі вони використовуються набагато інтенсивніше. Тому варто вибирати більш міцні матеріали, такі як композит або конгломерат.
Висота кухонних шафок та стільниці також важлива для сучасної кухонної мийки . Під ними має бути достатньо місця для підключення до водопроводу та каналізації. Якщо шафки занадто низькі, потрібно вибирати досить неглибокі мийки . У такій ситуації сильний кухонний кран може призвести до того, що вода розійдеться навколо мийки.
Кухонні шафи також повинні бути оснащені місткими висувними ящиками. Вони не є обов'язковими для кожного предмета меблів. Однак вони корисні, оскільки найкраще підходять для зберігання столових приборів та аксесуарів.
Як спланувати кількість та місця встановлення електричних розеток на кухні офісу?
Дизайн кухні також включає правильне планування кількості та розташування електричних розеток. Офісні приміщення такого типу використовують багато пристроїв, які потребують доступу до електроенергії. Тому правильне планування підключень є надзвичайно важливим. Зона живлення не вимагає занадто великої кількості вводів. У ній електроенергія потрібна лише холодильнику. Тому достатньо одного добре розміщеного підключення, бажано за ним.
Кухонне обладнання , яке потребує електроенергії, найчастіше розташовується в зоні приготування їжі. Саме тут працюють мікрохвильова піч, кухонний комбайн, кавоварка або електричний чайник. З цієї причини варто встановити там кілька легкодоступних роз'ємів. Цікавим рішенням можуть бути настільні розетки, вмонтовані в стільницю, які можна приховати, коли вони не використовуються. Класичні настінні вводи підійдуть так само добре. Їх слід захистити за допомогою елемента електричної розетки Group 501020000. Це естетичний корпус, дизайн якого впишеться в будь-який офісний простір.
Кілька розеток також стануть у пригоді в обідній зоні. На сучасній кухні працівники повинні мати вільний доступ до електроенергії, щоб вони могли, наприклад, підключити свої смартфони для зарядки під час їжі. Це можливо завдяки електричній розетці Element Group з USB-роз'ємом 501030000. Вона має два стандартні входи 230 В, а також два USB-порти з потужністю 2 А кожен, завдяки яким можна швидко заряджати мобільні пристрої, такі як смартфони, планшети або портативні зарядні пристрої.
Кухні – це місце, де більшість працівників проводять перерви, тому дуже важливо забезпечити їх функціональність. Багато людей цінують наявність плити, мікрохвильової печі або кавомашини на робочому місці. Створюючи офісну кухню своєї мрії, ви завойовуєте прихильність своїх співробітників та їхнє бажання працювати ефективно.